ΑΗΤΤΗΤΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΕΣ

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ "palaistis307@yahoo.gr"






ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ Η ΑΝ ΚΑΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙΣΕ ΑΠΟ ΤΥΧΟΥΣΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ (ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ) ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ "palaistis307@yahoo.gr"


Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.

    Πριν από μερικά χρόνια μέσα απ΄αυτό το blogg είχαμε δυστυχώς προβλέψει την τύχη του Ελληνικού αθλητισμού. Είχαμε διαβάσει μ΄ένα μαγικό τρόπο τα διεστραμμένα μυαλά των ανθρώπων
που προσπαθούν σαν πληρωμένοι δολοφόνοι εδώ και μερικά χρόνια να να εκτελέσουν τον ελληνικό αθλητισμό σε συλλογικό και σχολικό επίπεδο.
Το διεστραμμένο τους  σχέδιο μπήκε σ΄εφαρμογή κάνοντας πολύ μικρά αλλά σταθερά βήματα στην αρχή και τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο τέλος.
Σε σωματειακό επίπεδο, το έγκλημα ξεκίνησε, κόβοντας σιγά- σιγά τις κρατικές επιχορηγήσεις προς τις αθλητικές ομοσπονδίες, χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο. Οι ομοσπονδίες με τη σειρά τους μη έχοντας χρήματα, έκαναν το ίδιο προς τα αθλητικά σωματεία της δύναμης τους.
Τα ίδια έγιναν και στο σχολικό αθλητισμό. Χρόνο με το χρόνο, άρχισαν να μειώνουν τις αθλητικές τάξεις (Τ.Α.Δ.) ώσπου τις έκλεισαν τελείως. Τα σχολικά αθλητικά πρωταθλήματα έχασαν το κύρος τους, όσα διεξάγονται, αυτό γίνεται κατόπιν σκληρής προσπάθειας, κυρίως από την πλευρά των ομοσπονδιών. Η πολιτεία είναι απλός παρατηρητής.
Το μάθημα της φυσικής αγωγής συρρικνώθηκε δραματικά στις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου ενώ στις τάξεις του Δημοτικού έχει μια υποτυπώδη παρουσία.
Η νεολαία της Ελλάδας απορροφημένη στα κινητά, τα tablets, τα laptops,την τηλεόραση είναι η πλέον 
υπέρβαρη της Ευρώπης και μέσα στις δέκα πιο υπέρβαρες στον κόσμο.
Όποιος παρ΄ελπίδα θέλει να αθληθεί πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη.Είτε θέλει να γραφτεί σε κάποιο αθλητικό σωματείο, είτε θελήσει ατομικά να γυμναστεί σε κάποιο στάδιο ή σε κάποιο ιδιωτικό γυμναστήριο. Όλα αυτά αν και τελείως παράλογα θα είχαν έστω και μια τρελή λογική πριν από καμιά δεκαριά χρόνια. Όπως είναι σ΄όλους γνωστό τα τελευταία πέντε τουλάχιστον χρόνια το να βάλει κάποιος το χέρι στην τσέπη είναι αδύνατο γιατί πολύ απλά τσέπη δεν υπάρχει.
Ένας φίλος  συνταξιούχος καθηγητής πανεπιστημίου μου έκανε την εξής ερώτηση : Γιατί; δεν βάζουν το μάθημα της φυσικής αγωγής σ΄όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης τέσσερις ή ακόμη και πέντε φορές την εβδομάδα; αφού Καθηγητές υπάρχουν και οικονομική επιβάρυνση για το κράτος δεν υφίσταται. Γιατί; για να πάει ένα παιδί σ΄ένα Εθνικό στάδιο να τρέξει έστω μισή ώρα δυο φορές τη βδομάδα πρέπει να πληρώσει; Εχθές ερχόμενος από τη δουλειά στο σπίτι άκουσα στο ραδιόφωνο ένα από τους παλαιότερους αθλητικούς παράγοντες να αναλύει την κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό αθλητισμό.Αυτό που μ΄έκανε να βγω εκτός εαυτού ήταν τα οικονομικά αθλητικά στοιχεία που ανέλυσε.Το Ελληνικό κράτος διέθετε πριν τις εφετινές περικοπές στον αθλητισμό 0,03 ευρώ ανά άτομο το μήνα, αναλογικά με τον αριθμό αθλουμένων. Μετά τις πρόσφατες περικοπές πόσα ευρώ αντιστοιχούν ανά  άτομο;
Ο οικονομικός τροφοδότης του Ελληνικού αθλητισμού μεταπολεμικά ήταν ο Ο.Π.Α.Π. Δίνοντας ένα πολύ μικρό ποσοστό από τα κέρδη του κάθε χρόνο κατάφερε να συντηρεί όλο αυτό το οικοδόμημα.  Χάρη σ΄ αυτόν χειροκροτήσαμε Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους πρωταθλητές, Πρωταθλητές Ευρώπης. 
Ο Ο.Π.Α.Π.δυστυχώς επωλήθη, ο Ελληνικός αθλητισμός τελείωσε. Το ίδιο και  σχολικός αθλητισμός. Ο επόμενος στόχος είναι η κατάργηση του μαθήματος φυσικής αγωγής στην Εκπαίδευση.( πολύ σύντομα).
Οι εκτελεστές της Τρόικας και του Δ.Ν.Τ. έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους χωρίς να φοράνε κουκούλες όπως την Γερμανική κατοχή. Βλέπετε τώρα δεν φοβούνται τίποτα...Ως πότε όμως;
Εύχομαι πολύ σύντομα με πρωτοπόρα τη νεολαία να τους πάρουμε με τις κλωτσιές. Ντόπιους και ξένους. Η φυσική αγωγή και ο αθλητισμός είναι η καρδιά της νεολαίας, δεν επιτρέπεται να σταματήσει να κτυπά.
   
                                                                ΑΗΤΤΗΤΟΙ   ΠΑΛΑΙΣΤΕΣ 

      

   
    

Δεν υπάρχουν σχόλια: